Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Blázen

0

karta na týden od 15. 1. 2024

Blázen se pere se svými strachy, aby si mohl svobodně vykračovat. Touží se vznášet a bez omezení hravě tvořit. Část tlaků na Blázna doléhá z vnějšího světa a každodenní rutiny, část pochybností nosí uvnitř celý život. Výzvou týdne je udělat na většinu strachů dlouhý nos a dopřát si vůči nim jednu nebo dvě malé vzpoury. Nepřinesou celkové vítězství, ale posílí vědomí, že nemusíme být za všech okolností strachů otroky. Opakované vzpoury naučí vyvažovat strach a sílu vůle, a my se při jednání a rozhodování nebudeme cítit tolik svázáni. 

Blázen představuje vnitřní dítě, uvězněné v dospělém světě. Jeho vhledy se mohou zdát naivní, stejně jako jemu se mohou zdát dospělé vhledy arogantní, odmítavé nebo skeptické. Výzvou je nalézt to lepší z obou světů a následně se pokusit sloučit neslučitelné. Komu je zatěžko vnitřní dítě oslovit, může si vypomoci starou fotografií nebo s otevřenou myslí naslouchat dětskému žvatlání ze sousedství. Každý uslyší přesně to, co slyšet potřebuje. 

Blázen upozorňuje na břemeno odpovědnosti, které vláčíme. Doporučuje přehodnotit jeho velikost a složení. Některé odpovědnosti vlečeme ze setrvačnosti, přestože jejich opodstatnění dávno skončila. Jiné odpovědnosti táhneme za druhé, většinou v dobré víře, z lásky nebo sympatie. Blázen doráží, ať shodíme z ramen vše, co tam být nemusí. Dokáže být velmi vytrvalý a vynalézavý ve způsobech, kterými nás k tomu chce přimět. Včetně drobných zdravotních omezení jako je bolest krku, ramen nebo páteře obecně. 

Bláznovi uděláme radost čímkoli hravým a spontánním. Miluje drobné blbůstky, k jejichž použití musí zapojit představivost. Rád pobíhá, zpívá, směje se a tančí, ideálně bez vedení a lpění na výkonu. Bez důvodu, jen z čisté radosti ze života. Buďme Bláznem alespoň v tomto jednom ohledu malou chvilku každý den. 

Blázna jsem vytáhla z tarotové sady Crowley dne 15.1.2024 a do obrazové přílohy jsem vybrala obrázky z tarotů: Crowley, Mýtický a Röhrig.


.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *