Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Smrt

0

karta týdne od 12. 6. 2023

Smrt patří k nejméně oblíbeným kartám v balíčku, protože je nositelkou radikálních změn. Smrt narušuje zaběhané rutiny a tím hází vidle do všeho, co vytváří iluzi bezpečí a jistoty. Karta jasně říká, abychom rozvolnili stereotypní pouta a pustili do života více flexibility. Cokoli můžeme udělat jinak než obvykle, pojďme do toho!  

Karta předem varuje, že řada věcí nevyjde podle plánu. Nemusí to být nutně tím, že původní plány nestály za moc. Ve hře je především nutnost učit se víc improvizovat a na plánech tolik nelpět. Každé lpění totiž obsahuje zárodek závislosti a každá závislost dříve či později degraduje naši osobnost. Lekce Smrti jsou v dlouhodobém horizontu lekce zdravého přežití. Schopnost aktivně reagovat na změny posiluje sebezáchovu, je základním pilířem evoluce. Pojďme tedy nezamrznout u plánů a jasně daných struktur.

Některé změny dorazí bez ohlášení, jiné mohly trousit drobečky již v předchozím období. V každém případě vnímám extrémní tlak na odseknutí od škodlivých mechanismů chování nebo mezilidských vazeb, jakkoli nám v nich může být příjemně. Karta indikuje jejich závadnost s ohledem na naši zdravou prosperitu. Smrt pomůže situaci pravdivě pojmenovat a přijmout reálné rozhodnutí k řešení. Zdravě se naštvat a změnit přístup je základ.

Nejméně bolí změny toho, kdo jim jde v ústrety. Kdo si jejich nezbytnost uvědomuje a kdo se jim paličatě nebrání. Každý konec je zároveň novým začátkem a záleží na každém, na kterou stranu mince upře svoji pozornost.

Smrt jsem vytáhla z tarotové sady Crowley dne 12. 6. 2023 a do obrazové přílohy jsem vybrala obrázky z tarotů: Crowley, Aura-Soma, Röhrig a Hudes.  


.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *