Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Císařovna

0

karta týdne od 8. 5. 2023

Císařovna je obrazem plodnosti a hřejivé péče. Všichni se občas koupeme v pocitech bezmoci a pak je náruč Císařovny vítanou kolébkou, kde takové pocity rozpustit. Potěšení zažívá i ten, kdo těšitelskou náruč nabízí. Cítí se potřebný, a to mu v jeho hlavě přidává na hodnotě. Výzvou týdne je hledání zdravé míry na jedné i druhé straně. Větší než zdravá míra útěchy totiž způsobuje závislost a ztrátu odpovědnosti za vlastní život.

Obrovským tématem Císařovny jsou trvalé pokusy někoho zachraňovat. Často bez ohledu na vlastní zranění, někdy právě kvůli nim. Někomu pomáhat je super a pokud se u toho dá trpět, dává to celé akci mučednický rozměr. Císařovna vyzývá, abychom nešli ve svém záchranářství přes čáru, a hlavně nepodléhali pocitu, že mučednictví je ctnost.

Císařovna je také chodící tvořivost. Karta říká, že je ideální čas začít nové projekty a experimentovat. Jít po hlavě do něčeho, o čem jsme dlouho pochybovali nebo uvízli na mrtvém bodě. Císařovna je všemi deseti pro posun do praxe, k osahání prototypů. Skutečné výsledky nejde zařídit od stolu, musíme si trochu umazat ruce v pomyslné laboratoři. Právě tam nás pravděpodobně napadnou zlepšováky, o které bychom u stolu nezavadili. Minimálně to doprovodná karta slibuje.  

Císařovna spojuje se vším, co je hmotné nebo nějak souvisí s přírodou. Takže i zahrádkaření nebo procházky v lese mohou být tento týden maximálně inspirativní.  

Císařovnu jsem vytáhla z tarotové sady Crowley dne 8. 5. 2023 a do obrazové přílohy jsem vybrala obrázky z tarotů: Crowley, Gill a Mýtický.


.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *